Sider

1.7. Tilgangskontroll

Alle innholdsressurser er underlagt tilgangskontroll. Standard policy for visning av både sider, filer og artikler er at de skal være tilgjengelig for alle. Dersom man ønsker å begrense tilgangen til enkelte brukere/roller må man justere policy for den aktuelle siden.

Framgangsmåte

Høyreklikk på siden i Sider for å få opp kontekstmenyen, og velg "Angi tilgangskontroll".

 

 

I vinduet som åpnes kan man se den aktive tilgangen fordelt på handlinger. For sider vil de tilgjengelige handlingene være «publish» og «view». Å ha tilgang til handlingen «publish» er nødvendig for å kunne publisere artikler til nyhetslister på siden. Handlingen «view» bestemmer tilgangen til å se og lese siden.

Tilgangen til handlingene settes til enten DEFAULT, ALLOW eller DENY.

 Se dokumentasjon for brukeradministrasjon for mer informasjon om roller og tilgangsstyring.

Standard tilgang vs. eksplisitt tilgang

For alle innholdselementer er det stort sett standard policy i EasyPublish CMS at disse skal være tilgjengelig for alle. Det vil si, at dersom man ikke angir noen eksplisitt tilgang, så vil alle brukere kunne lese sider, artikler osv.

VIKTIG: Dersom man angir eksplisitt tilgang til en resurss (side, artikkel, etc.), så vil standard tilgang til resurssen settes til DENY. Det vil si at dersom man først gir eksplisitt tilgang til en rolle, så må man gi eksplisitt tilgang til samtlige roller som skal ha tilgang til resurssen.

Merk: Standard tilgang endres når det settes eksplisitt tilgang

Tilgang for lesere av nettsiden

Vanlige besøkende til nettsiden vil ikke nødvendigvis være brukere registrert i brukerdatabasen til EasyPublish CMS, og vil derfor heller ikke være knyttet mot noen av rollene. Slike besøkende vil imidlertid være knyttet mot en midlertidig gjestebruker som får rollen Guest.

Dersom man ikke ønsker at vanlige besøkende skal ha tilgang til en gitt side, kan man derfor:

Enten: Sette eksplisitt tilgang DENY for rollen Guest
Eller
: Gi eksplisitt tilgang til en eller flere andre roller, slik at standard tilgang blir DENY

04.03.15

Hjelp / support

Jeg finner ikke det jeg leter etter

Vår dokumentasjon er stadig under utvikling. Vi endrer og legger til nye kapitler og bøker etter hvert som EasyPublish CMS endrer og vokser. Skulle du likevel ikke finne det du leter etter så ta kontakt med oss via support@escio.no.

Jeg har funnet en feil

Hvis du har funnet en feil i vår dokumentasjon så ønsker vi å rette på den. Send oss et hint til support@escio.no.

Translate

You can translate this documentation by using Google Translate. Select your language:

×